Baleuko
  • EUS
  • CAS
  • ENG

baleuko@baleuko.com

94 466 86 10

  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Vimeo
  • Instagram

  • Hasiera
  • Fikzioa
  • Telebista
  • Animazioa
    • Animazioko luzemetraiak
    • Animazioko serieak
  • Dokumentalak
  • Ekitaldiak
  • New Tech
  • Interpretazio zentruak
  • Nor gara
  • Kontaktua

Telebista

Hasiera / Telebista / GASTRONOMADAK

GASTRONOMADAK

Egoitz Txurruka eta Javi Rivero: Uda honetako Gastronomia Erronka Euskal Herrian

Uda honetan, Egoitz Txurrukak eta Javi Riverok Euskal Herria zeharkatuko dute errezeta tradizionalen bila. Atal bakoitzean, hiru lehiakide bikote lehiatuko dira sukaldaritzako erronka batean, denboraren presioari eta Javi Riverok sortutako platerak erreplikatzeko baliabide mugatuei aurre eginez.

Gastronomia Gaitasuna: Errezetak eta Zaporeak Itsu-itsuan

Programaren dinamika hainbat fasetan banatzen da. Fase horietan, parte-hartzaileek sukaldean dituzten trebetasunak erakutsi beharko dituzte muturreko baldintzetan. Lehenengo fasean, Egoitz Txurrukak eta Javi Riverok plater itsu bat aurkeztuko dute, eta lehiakideek dastatu egin beharko dute zaporeak eta testurak identifikatzeko. Hasierako dastatze hau funtsezkoa izango da, parte-hartzaileek platera osatzen duten osagaiak asmatu beharko baitituzte.

Lehiakideek platera probatu eta osagaiak zehaztu ondoren, dauden baliabideekin errepikatzen saiatu beharko dute. Bikote bakoitza lehiatuko da jatorrizko plateraren bertsioa sortzeko, eta, lehen fase honen amaieran, bikote bat kanporatuko da.

Azken bataila: zaporea, teknika eta estrategia

Azken fasean, gainerako bi bikoteek erronka are zailagoa izango dute. Berriz ere, plater itsu bat aurkeztuko zaie, baina oraingoan, aurkako bikoteak erabakiko du zein kidek egingo duen dastaketa eta zein osagai hautatuko dituen. Hemen, estrategiak berebiziko garrantzia izango du, parte-hartzaileek ahosabaian eta sukaldaritzako ezagutzan konfiantza izan beharko baitute platera primeran birsortzeko.

Javi Rivero: Erronka gastronomikoa gidatuko duen sukaldaria

Telesailean zehar, Javi Rivero arduratuko da atal bakoitzean platerak prestatzeaz, elaborazioaren xehetasun guztiak erakutsiz eta bere sukaldaritzako sekretuak ikusleekin partekatuz. Haien esperientzia eta trebetasuna funtsezkoak izango dira lehiakideei sukaldean beren teknikak ikasten eta hobetzen laguntzeko.

Erronka gastronomiko zirraragarri honek parte-hartzaileen trebetasuna frogatzeaz gain, euskal sukaldaritzaren sekretuak ezagutzeko eta Euskal Herriko sukaldaritza tradizio aberatsaz gozatzeko aukera emango du.

Fitxa teknikoa

  • Estreinaldi data: 2023-07-09
  • Web Orria: https://www.eitb.eus/eu/nahieran/gastronomia/gastronomadak/5695/
Aurrekoa
Hurrengoa
  • Fikzioa
  • Telebista
  • Animazioa
  • Dokumentalak
  • Ekitaldiak
  • New Tech
  • Interpretazio zentruak
  • Kontaktua
  • Abisu legala
  • Web mapa

Askatasun Etorbidea, 23 baxua 48200 DURANGO (Bizkaia)

94 466 86 10

94 466 86 11

baleuko@baleuko.com

Baleuko, S.L.

1993.urtean sortu zen Baleuko eta harez geroztik hainbat animazioko pelikulak, fikzioko pelikulak, dokumentalak, Telebista programak eta Komunikazioarekin erlazioa duten proiektuak ekoiztu ditu.

Garapena dinamika

Copyright © 2017 Baleuko. Eskubide guztiak erreserbatuta